Apicultura pentru copii – ediția 1

În 10 iunie 2024, la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, a avut loc prima ediție a evenimentului „Apicultura pentru copii” din cadrul proiectului „Produse apicole din inima Transilvaniei” (finanțat de Agenția pentru finanțarea investițiilor rurale, prin PNDR (Programul Național de Devoltare Rurală).

Au participat elevii clasei a V-a din cadrul liceului. Ei au primit informații despre importanța albinelor, despre creșterea lor și despre beneficiile consumului de produse apicole.

Au participat de asemenea apicultori cu experiență: Petric Ioan Dorin, din Gherla, Maria Pop, din Mintiu Gherlii, și Rodica Moldovan reprezentată de fiul dânsei, Cristian, din Sâmboieni.

Ei au venit cu materiale și unelte folosite, expemplificând procesele de recoltare a mierii. Dar au adus binențeles și mostre delicioase de miere din fiecare sortiment pe care îl produce fiecare.

După ce au degustat diversele tipuri de miere, dar și alte produse din stupină, elevii au primit și materiale promoționale utile, personalizate cu elementele vizuale ale acestui proiect.

Pentru a conștientiza că mâncatul sănătos nu exclude bucuria gustului, elevii au primit un delicios desert făcut cu miere de albine (albinița), care a fost foarte apreciat.

Concluzia a fost că un desert clasic făcut cu zahăr nu este cu nimic mai gustos decât unul făcut cu miere naturală de albine. Ci dimpotrivă!

Mulțumim elevilor clasei a V-a pentru interes și apicultorilor pentru implicare. Vă invităm să vă desfătați și cu restul fotografiilor de la această întâlnire gustoasă și educativă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *