Apicultura pentru copii – ediția a 2-a

Ediția a 2-a a evenimentului „Apicultura pentru copii” a adus împreună elevii clasei a VI-a a Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla și apicultorii din zonă, parteneri în cadrul proiectului „Produse apicole din inima Transilvaniei” (finanțat de Agenția pentru finanțarea investițiilor rurale, prin PNDR (Programul Național de Devoltare Rurală).

Elevii au primit informații despre importanța albinelor, despre viața și creșterea lor, dar și despre multiplele beneficii ale consumului de produse apicole.

Din partea producătorilor, au participat: Petric Ioan Dorin, din Gherla, Maria Pop, din Mintiu Gherlii, și Rodica Moldovan reprezentată de fiul dânsei, Cristian, din Sâmboieni.

Ei au venit cu materiale și unelte folosite, expemplificând procesele de recoltare a mierii. Dar au adus binențeles și mostre delicioase de miere din fiecare sortiment pe care îl produce fiecare.

După ce au degustat diversele tipuri de miere, dar și alte produse din stupină, elevii au primit și materiale promoționale utile, personalizate cu elementele vizuale ale acestui proiect.

Produsele apicole nu sunt doar sănătoase, dar și extrem de gustoase, putând fi folosite în orice fel de rețete. Elevii clasei a VI-a au avut ocazia să le deguste/testeze pe larg.

Mulțumim elevilor clasei a VI-a pentru interes și apicultorilor pentru implicare. Vă invităm să vă desfătați și cu restul fotografiilor de la această întâlnire gustoasă și educativă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *